Meniu Cautare

Dovlecei copti

Mai multe retete din aceasta categorie

Bucataria turceasca uneste cele doua elemente ale Mediteranei si ale estului, ceva mai exotic. Dovleceii copti pot fi tinuti la rece pentru 5-6 zile. Seviti cu hamburgeri sau carne la gratar, vor fi combinatia perfecta.

Ingrediente

600 g dovlecei
80 g dovlecei
200 g ardei rosu proaspat
2 catei de usturoi
1 linguri muguri de pin
2-3 linguri ulei de masline
1 lingura marar tocat
1 lingura Vegeta
Dressing:
2 linguri otet de mere
2 linguri apa
piper
zahar

Am folosit

Vegeta legume

Vegeta legume

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane50 min

  • 1 In uleiul de masline se caleste ceapa felii, impreuna cu piperul, pana devine maronie.
  • 2 Adaugati mugurii de pin, dovleceii feliati si Vegeta. Coaceti totul acoperit, la foc mic pentu 10 minute.
  • 3 Dati in clocot otetul cu apa, zaharul si amestecati cu dovleceii.
  • 4 Totul se pune in tava, la cuptor pentru 15 minute, la 180°C.

Sfaturi

Dovleceii copti pot fi tinuti la frigider pentru cateva zile.

Portii

Presarati peste dovleceii copti putin marar maruntit si serviti-i langa hamburgeri sau o carne la gratar.

Share