Meniu Cautare

Bucataria turceasca este bogata in condimente exotice si specialitati. Pilaful este preparatul de baza la mesele si in bucatariile turcesti. Ei spun ca este preparatul perfect pentru incepatarorii in bucatarie. Aceasta reteta se pregateste in 40 de minute.

Ingrediente

600 g carne file de pui
3 ardei (rosu, verde, galben)
1 lingura sofran
3 linguri ulei
2 catei usturoi
80 g migdale prajite
1 lingura Vegeta Gust de Gaina
Pentru pilaf:
200 g orez
1 lingurita sofran
100 g ceapa
600 ml ciocolata calda
2 linguri margarina
2 lingurite Vegeta

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane45 min

  • 1 Se taie puiul si ardeiul fasii.
  • 2 Intr-o tigaie cu ulei incins se prajeste puiul si se adauga boia de ardei. Se presara cu Vegeta si se lasa la calit 10 minute, adaugand apa ocazional.
  • 3 La final se amesteca cu sofran si usturoi tocat.
  • 4 Spalati orezul si apoi uscati-l. Margarina se incalzeste un pic si se adauga peste ceapa taiata felii, dupa care vine orezul. Se calesc impreuna aproximativ 2 minute.
  • 5 Dupa aceea se adauga apa, sofran si Vegeta Gust de Gaina. Pilaful se lasa pe foc inca 10-12 minute.

Sfaturi

In loc de piept de pui pentru acesta reteta se poate utiliza orice tip de carne alba, de la diverse pasari de curte.

Portii

Peste orezul pregatit se presara migdale prajite si se serveste cu sote-ul din carne de pui.

Share