Meniu Cautare

Preparatul clasic italian "rosott" este mai usor de preparat dacat pare la prima vedere. Astfel, este rapid nu numai la preparare, ci si la ritmul in care acesta va disparea de la masa.

Ingrediente

250 g orez cu bob lung
3 lg ulei de masline
100 g sunca
2 catei de usturoi
80 g ceapa
200 ml vin alb
1 l apa clocotita
2 lg Vegeta Naturella
Pentru asezonare:
60 g migdale
20 g parmezan ras
1 lg patrunjel proaspat tocat

Am folosit

Natur

Natur

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane50 min

  • 1 In ulei incins caliti pentru cateva minute ceapa. Adaugati sunca taiata felii si orezul. Sotati ingredientele timp de 2-3 minute, adaugati vinul alb amestecad continuu, pana cand acesta s-a evaporat pe jumatate. (cca 2 min)
  • 2 Adaugati usturoiul, Vegeta Naturella si continuati cu adaugarea apei si mai fierbeti inca 15 minute.
  • 3 Puneti migdalele in apa care fierbe cateva minute, luati de pe foc si acoperiti vasul. Lasati-le aproximativ 5 minute in apa, dupa care scoateti-le, scurgeti-le si curatati-le.
  • 4 Migdalele decojite si uscate in prosop de hartie se prajesc intr-o tigaie fara grasime. Se maruntesc si se amesteca cu parmezan si patrunjel.

Sfaturi

Risotto va fi mai gustos daca, inainte de servire se acopera si se lasa 5 minute acoperit.

Portii

Acest amestec se presara peste risotto si se serveste cu o salata.

Share