Meniu Cautare

Pentru a imbunatati gustul si aroma acestui preparat, marinati fileul de merluciu intr-un amestec de ulei de masline, coaja de lamaie si Vegeta. Acest lucru va permite ca aromele sa se intrepatrunda mai bine. Adaugand usturoi, vin şi smanatana, veti completa perfect reteta.

Ingrediente

500 g spaghetti
½ lingura sare
500 g file merluciu
3 linguri ulei de masline
3 linguri ulei
2 catei de usturoi
50-100 ml vin alb
½ lingura coaja de lamaie rasa
1 lingura parmezan razuit
250 ml smanatana lichida
1 lingura patrujel tocat
1 plic Vegeta Twist pentru paste
2 linguri Vegeta

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Simplu 4 Persoane35 min

  • 1 Fileurile de merluciu se usuca folosind hartie absorbanta. Se taie in cuburi mari si se stropesc cu ulei de masline, dupa care se lasa sa stea aproximativ 10 minute. Fileurile pregatite astfel se soteaza cateva minute intr-o tigaie.
  • 2 Continutul unui plic Vegeta Twist pentru paste se amesteca in 250 ml de apa, se toarna peste paste, dupa care se adauga usturoiul si vinul lasandu-se la fiert pana cand sosul ajunge la consistenta dorita.
  • 3 Puneti usturoiul pisat si vinul, fierband pana cand alcoolul se evapora.
  • 4 Adaugati smantana, spaghetele fierte si amestecati bine.

Sfaturi

Pestele se marineaza pentru a fi gustos, iar aroma de baza a ingredientelor va fi amplificata de gustul adaosului Vegeta in sos. Acest tip de sos poate fi folosit pentru a marina pestele, precum tonul sau orice alt tip de peste, sau carne si preparate la gratar. Este chiar mai bine sa ungeti marinata folosind ierburi proaspete in loc de pensula.

Portii

Se presara patrunjel, parmezan ras si se serveste imediat.

Share