Meniu Cautare

Aceasta supa este metafora excelentei culinare: combina mici cantitati de ingrediente fin preparate intr-un gust unic de creveti si rucola.

Ingrediente

150-200 g frunze de rucola
40 ml ulei de masline
250 g creveti (sau cozi de creveti)
1 catel de usturoi
20 g unt
20 g amidon
100 ml vin alb sec
200 ml smantana light
Piper multicolor
1 lingura Vegeta

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Simplu 4 Persoane25 min

  • 1 Frunzele de rucola se spala si se usuca bine. Intr-o tigaie, in ulei de masline prajiti cateva secunde frunzele de rucola, dupa care scoateti-le pe un prosop de hartie.
  • 2 Adaugati unt intr-o cratita si prajiti cateva minute cu putin usturoi tocat, un praf de amidon si stingeti cu putin vin alb. Acoperiti totul cu 3 cesti de apa si aduceti la fierbere. Adaugati o lingura de Vegeta si gatiti supa timp de 10 minute.
  • 3 Tocati fin frunzele de rucola si adaugati-le in supa. Fierbeti cateva minute, adaugati smantana si sezonati cu boabe de piper multicolor.

Sfaturi

Puteti stoarce zeama de lamaie pentru a marina putin crevetii inainte de a-i gati. Asigurati-va ca nu ii lasati in zeama de lamaie mai mult de 20 de minute pentru a evita aroma puternica de lamaie a crevetilor. Puteti de asemenea, sa adaugati frunze de rucola tocate in supa chiar inainte de servire pentru a evidentia gustul putin picant contrastant a frunzelor de rucola in aceasta supa cremoasa.

Share