Meniu Cautare

Supa groasa, initial o reteta finlandeza, contine o combinatie de diferite tipuri de legume. O nota mai speciala o dau crevetii. In Finlanda, acest tip de supa este servita in timpul verii, dar poate fi revigoranta si in timpul iernii.

Ingrediente

350 g conopida
150 g amestec congelat de mazare verde cu morcovi
300 g cartofi
200 g fasole verde
50 g ridichi
1,5 l apa
2 lingurite zahar
1 lingurita sare
200 g creveti
50 g unt
25 g faina
500 ml lapte
200 ml samantana
1 lingura Vegeta
2 galbenusuri
2 linguri marar tocat

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane50 min

  • 1 Se taie conopida si cartofii in cubulete mici.
  • 2 Se fierbe intr-un vas apa cu sare, zahar, conopida, cartofi, ridichi, fasole verde, morcovi si mazare timp de 10 minute.
  • 3 Apoi se adauga crevetii si se mai lasa pe foc. Scoateti legumele si crevetii din supa. Pastrati supa in care au fiert.
  • 4 Faina se prajeste cu putin unt, lapte, Vegeta si jumatate din smantana, aproximativ 5 minute.
  • 5 Se amesteca legumele cu crevetii, lasand totul pe foc inca 5 minute.
  • 6 Luati vasul de pe foc si adaugati galbenusul cu smantana ramasa si cu 2-3 linguri de supa.

Sfaturi

O parte din lapte poate fi inlocuit cu supa de la legume.

Portii

Supa se asezoneaza cu marar tocat si se serveste.

Share