Meniu Cautare

Codul este un peste alb de origine nordica. Incercati-l in combinatie cu mai multe legume si arome picante de usturoi si ardei iute.

Ingrediente

1 kg file de cod
1 lg Vegeta Naturella
3 catei usturoi
2 lg suc de lamaie
4 lg ulei de floarea soarelui
150 g telina – tulpina
100 g rosii cherry
250 g dovlecei
500 g pastai
1 lingurita Vegeta Naturella
1 varf cutit praf de chilli
50 ml vin alb
4 lg ulei de masline
4 felii lamaie
Pentru asezonare:
1 lg patrunjel proaspat tocat

Am folosit

Vegeta Natur Legume

Vegeta Natur Legume

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Simplu 4 Persoane45 min

  • 1 Fileurile se cod se condimenteaza cu usturoi ( 2 catei ) si Vegeta Naturella. Se stropesc cu suc de lamaie si se prajesc intr-o tigaie cu ulei de floarea soarelui incins.
  • 2 Dupa ce s-au rumenit, se scoat si se tin la loc cald.
  • 3 In uleiul ramas se soteaza telina impreuna cu rosiile cherry si dovleceii.
  • 4 Se adauga pesmetul, fasolea verde fiarta, o lingurita de Vegeta Naturella, ardeiul iute ( praf de chilli ), vinul alb si usturoiul zdrobit. Se amesteca toate legumele, iar daca considerati necesar, adaugati 50 ml apa. La sfarsit puneti si mozzarella.
  • 5 Scoateti pestele de la cald, aranjati-l pe un platou impreuna cu legumele si ornati cu felii de lamaie.

Sfaturi

Inainte de servire puteti presara 30 g de seminte de pin, ceea ce va aduce o aroma in plus preparatului.

Portii

Se presara patrunjel si se serveste.

Mici secrete

Codul poate fi tinut la marinat la rece cu cateva ore inainte de a fi preparat. Astfel, va si mai gustos.

Share