Meniu Cautare

Crevetii serviti impreuna cu orez pot fi pregatiti ca un preparat extrem de sofisticat, adaugandu-se menta proaspata maruntita si putina coaja de lamaie rasa.

Ingrediente

1 kg creveti
700 g spanac
1 lg Vegeta Naturella
150 g ceapa
50 ml ulei de masline
1 lingurita suc de lamaie
1 lingurita zahar
2 ardei
2 lg patrunjel proaspat tocat
4 catei de usturoi
100 ml vin alb
Ingrediente preparare orez:
200 g orez
50 ml ulei de masline
2 catei de usturoi
1 lg menta proaspata
1 lingurita coaja de lamaie rasa
1 lg Vegeta Naturella
600-700 ml apa fierbinte

Am folosit

Vegeta Natur Legume

Vegeta Natur Legume

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane60 min

  • 1 Rupeti capetele, curatati si spalati cozile, lasandu-le putin timp in apa. Apoi, intr-un castron adanc puneti crevetii, usturoiul, ardeii maruntiti din care ati scos semintele, sucul de lamaie si putin zahar.
  • 2 Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie, adaugati crevetii marinati cu Vegeta Naturella si lasati-i pe foc timp de 10-15 minute, amestecand pana cand isi schimba crevetii culoarea.
  • 3 Intr-o alta tigaie, in uleiul ramas se prajeste ceapa taiata felii. Adaugati spanacul, un pic de sare si sotati timp de aproximativ 10 minute. Peste acest amestec si, impreuna cu crevtii, se adauga vin, patrunjel proaspat tocat si se mai tine pe foc 3 – 4 minute.
  • 4 Prajiti orezul impreuna cu usturoiul tocat, in ulei de masline cateva minute, se adauga apa fierbinte, Vegeta Naturella, menta, coaja rasa de lamaie. Gatiti pe jumatate acoperit, la foc mic aproximativ 10 minute.

Portii

Crevetii se pot servii cu orez cald, peste care se poate presara parmezan.

Share