Meniu Cautare

Serviti delicioasele tarte umplute cu ton si gratinate cu cascaval Emmental sub forma unor aperitive sau gustari perfecte, pe care le puteti imbunatati de asemenea si cu sparanghel.

Ingrediente

Aluat
270 g faina alba cernuta
130 g unt
1/2 lingurita sare
2 linguri smantana
Umplutura
2 conserve Eva Ton in ulei de masline ( 2 x 160g )
3 cepe ( cca 80g )
1 ou
80 g cascaval Emmental
1 lingurita Vegeta
200 ml smantana
30 g parmezan

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane50 min

  • 1 Intr-un bol, mixati cu un mixer electric faina cu bucatele de unt.
  • 2 Cand amestecul devine sfaramicios, adaugati sare, smantana si mixati pana cand aluatul devine neted. Daca considerati ca este necesar, il mai puteti framanta putin cu mainile.
  • 3 Puneti aluatul pe o suprafata neteda pe care presarati putina faina si rulati-l. Dupa ce l-ati rulat, taiati-l in 24 de bucati cu diametrul de 9 cm.
  • 4 Luati 2 tavi cu forme pentru briose si umpleti formele cu aluat, apasand usor.
  • 5 Umplutura: Ceapa verde se curata, se spala si se taie in bucati micute, se amesteca cu tonul si cu cascavalul Emmental ras. Cu aceast amestec se umple uniform aluatul pus in formele de briose.
  • 6 Se bat oualele si se amesteca cu smantana si Vegeta. Compozitia de oua si smantana se toarna peste briosele umplute folosind o lingura.
  • 7 Puneti tavitele in cuptorul preincins la 200° C si coaceti timp de 25 de minute.
  • 8 La final, se presara peste ele parmezan ras.

Sfaturi

Puteti inlocui ceapa verde cu praz sau sparanghel.

Portii

Serviti acest fel ca aperitiv.

Share