Meniu Cautare

Aceasta reteta cu orez, preparat intr-un mod mai neobisnuit, provine din Anglia. Modul sau de preparare este diferit de cel clasic, condimentele nu sunt tipice, iar pentru decorare se folosesc felii de ou fiert.

Ingrediente

150 g orez bob lung
sare
100 ml smantana de gatit
1 frunza de dafin
un pic de nucsoara proaspat rasa
40 g unt
100 g ceapa
1 lingurita Vegeta
300 g conserva de ton
piper
Pentru garnitura:
3 oua
1 lingurita lingurita patrunjel tocat

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Simplu 4 Persoane40 min

  • 1 Se spala orezul si se pune la fiert in apa sarata. Se scurge orezul dupa fierbere.
  • 2 Se pun la fiert smantana, frunzele de dafin si nucsoara.
  • 3 Ceapa feliata se caleste cateva minute in untul incalzit, iar apoi se adauga orezul fiert, Vegeta si tonul taiat felii. Peste toate acestea se adauga smantana cu dafin si nucsoara si se mai tine putin pe foc. La final, adaugati piper si sare dupa gust.

Sfaturi

Puteti inlocui conserva de ton cu fileuri de peste afumat.

Portii

Decoreaza orezul pe farfurie cu oua fierte taiate in felii peste care se presara patrunjel.

Share