Meniu Cautare

Supa cu perisoare de ficat a devenit o obisnuinta in bucatarie, in special daca locuiesti in partea de nord a Croatiei. Indiferent daca este vorba de masa de pranz, duminica sau o alta ocazie formala, aceasta supa va fi o introducere prefecta in tot ceea ce ar putea urma.

Ingrediente

200 g ficat de vita
2 oua
40 g ceapa
250-300 ml lapte
2 linguri patrunjel tocat
1/2 lingurita maghiran uscat
1/2 lingurita piper
120 g paine uscata
2 lingurite Vegeta

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane45 min

  • 1 Curatati ficatul de vene, apoi tocati cu ajutorul unei masini de tocat.
  • 2 Lasati painea la inmuiat in lapte pentru 10-15 minute apoi stoarceti-o.
  • 3 In unt caliti ceapa pentru putin timp si se lasa la racit. Se pune intr-o oala adanca ficatul preparat, painea, oua batute, piper, rozmarin, naghiran, patrunjel, ceapa prazita si Vegeta.
  • 4 Se amesteca bine totul si, daca este necesar, se adauga 2-3 linguri de pesmet si se lasa sa stea 10-15 minute.
  • 5 Formati perisoarele de dimensiuni medii si fierbeti-le in apa sarata pentru 15 minute.

Sfaturi

Supa poate fi pregatita cu cuburi de carne de vita, adaugand 2 cuburi intr-un litru de apa clocotita si lasand la fiert pentru 5 minute.

Portii

Perisoarele se servesc intr-o supa de carne de vita fierbinte.

Share