Meniu Cautare

Asigurati-va ca nu gatiti prea bine calamarii. Ei tind sa se intareasca daca se gatesc prea mult timp. Puteti preveni acest lucru daca tineti timp de 30 de minute calamarul crud impreuna cu bucatele mici de kiwi. Inainte de preparare clatiti calamarul cu apa rece.

Ingrediente

600 g calamari mari curatati
100 g frunze mari de radicchio rosii
100 g ceapa
50 g prosciutto
100 ml ulei de masline
1 catel de usturoi
25 ml vin pentru desert sau vin de Porto
sare
piper negru
1 lingura Vegeta Mediteranean
1 lingura parmezan ras
50 g frunze de spanac proaspat
800 g cartofi
3 linguri ulei de masline
sare

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane 30 min

  • 1 Curatati si clatiti calamarii.
  • 2 Se prepara umplutura cu ceapa sotata in tigaie pana capata o culoare frumoasa aramie. Adaugati tentaculele de la calamari maruntite, prosciutto maruntit fin, catelul de usturoi tocat, Vegeta Mediteranean, vinul pentru desert sau vinul de Porto si piperul negru. Gatiti totul pana se inmoaie. Lasati preparatul sa se raceasca inainte de a adauga parmezanul.
  • 3 Urmatorul pas este umplerea calamarilor.
  • 4 Puneti o lingura de umplutura pe o frunza rosie de radicchio si infasurati bine. Impingeti pachetelul in calamari si inchideti cu o scobitoare.
  • 5 Folositi uleiul de masline ramas sa prajiti calamarii umpluti intr-o tigaie la foc mediu.
  • 6 Puteti adauga putin vin chiar inainte de a se praji calamarul umplut.

Portii

Serviti calamari umpluti cu cartofi fierti si frunze de spanac fierte si stropite cu ulei de masline.