Meniu Cautare

Cartofii prajiti devin mai gustosii daca se presara Vegeta cand sunt foarte fierbinti. Daca doriti cartofi prajiti mai gustosi si crocanti, acestia se acopera cu o crusta de albus de ou, piper, Vegeta si putina faina, prajindu-se ca de obicei intr-o baie de ulei.

Ingrediente

1 kg cartofi
1-2 albusuri de ou
1 lingura Vegeta
½ lingurita piper
1 lingura faina
ulei pentru prajit

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Simplu 6 Persoane 40 min

  • 1 Cartofii se curata de coaja si se taie in felii groase de 1 cm.
  • 2 Se feliaza pe lungimea cartofilor, fasii de 0.5 - 1 cm.
  • 3 Se bat usor albusurile de ou cu o furculita, se adauga Vegeta, piper si se toarna amestecul peste cartofii pregatiti.
  • 4 Se amesteca bine si se stropesc cu faina.
  • 5 Se pun la prajit cartofii, pana devin galbeni aurii.

Portii

Se pun cartofii prajiti pe servete de hartie, pana se absoarbe uleiul, si se servesc cu ketchup sau alte condimente.