Meniu Cautare

In loc de piept de pui pentru acesta reteta se poate utiliza orice tip de carne alba, de la diverse pasari de curte.

Ingrediente

600 g carne file de pui
3 ardei (rosu, verde, galben)
1 lingura sofran
3 linguri ulei
2 catei usturoi
80 g migdale prajite
1 lingura Vegeta Gust de Gaina

Pentru pilaf:
200 g orez
1 lingurita sofran
100 g ceapa
600 ml ciocolata calda
2 linguri margarina
2 lingurite Vegeta

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane 45 min

  • 1 Se taie puiul si ardeiul fasii.
  • 2 Intr-o tigaie cu ulei incins se prajeste puiul si se adauga boia de ardei. Se presara cu Vegeta si se lasa la calit 10 minute, adaugand apa ocazional.
  • 3 La final se amesteca cu sofran si usturoi tocat.
  • 4 Spalati orezul si apoi uscati-l. Margarina se incalzeste un pic si se adauga peste ceapa taiata felii, dupa care vine orezul. Se calesc impreuna aproximativ 2 minute.
  • 5 Dupa aceea se adauga apa, sofran si Vegeta Gust de Gaina. Pilaful se lasa pe foc inca 10-12 minute.

Portii

Peste orezul pregatit se presara migdale prajite si se serveste cu sote-ul din carne de pui.