Meniu Cautare

Risotto va fi mai gustos daca, inainte de servire se acopera si se lasa 5 minute acoperit.

Ingrediente

250 g orez cu bob lung
3 lg ulei de masline
100 g sunca
2 catei de usturoi
80 g ceapa
200 ml vin alb
1 l apa clocotita
2 lg Vegeta Naturella

Pentru asezonare:
60 g migdale
20 g parmezan ras
1 lg patrunjel proaspat tocat

Am folosit

Natur

Natur

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane 50 min

  • 1 In ulei incins caliti pentru cateva minute ceapa. Adaugati sunca taiata felii si orezul. Sotati ingredientele timp de 2-3 minute, adaugati vinul alb amestecad continuu, pana cand acesta s-a evaporat pe jumatate. (cca 2 min)
  • 2 Adaugati usturoiul, Vegeta Naturella si continuati cu adaugarea apei si mai fierbeti inca 15 minute.
  • 3 Puneti migdalele in apa care fierbe cateva minute, luati de pe foc si acoperiti vasul. Lasati-le aproximativ 5 minute in apa, dupa care scoateti-le, scurgeti-le si curatati-le.
  • 4 Migdalele decojite si uscate in prosop de hartie se prajesc intr-o tigaie fara grasime. Se maruntesc si se amesteca cu parmezan si patrunjel.

Portii

Acest amestec se presara peste risotto si se serveste cu o salata.