Meniu Cautare

Amestecul este foarte important pentru a face risotto. Acest amestec este foarte simplu de pregatit si poate fi folosit intr-o varietate de moduri, nu numai pentru varietatile de risotto ( cu carne, peste, legume), ci si pentru toate felurile de mancare, care necesita lichid pentru a fi adaugat in timpul pregatirii.

Ingrediente

200 g praz
50 g unt
100 g tulpina de telina
300 g bureti de fag
300 g codite ciuperci
100 g ciuperci shiitaki
200 g orez

Pentru amestec:
frunze dafin
2-3 boabe ienupar
20 ml vin
1 lingura Vegeta
450 ml apa
1 lingura patrunjel tocat
parmesan gratinat

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Simplu 4 Persoane 35 min

  • 1 Se prepara sosul adaugand frunze de dafin, vin, Vegeta si boabele de ienupar in apa pentru fierbere.
  • 2 Se fierb timp de 2 - 3 minute.
  • 3 Se prajesc rapid feliile de praz si tulpinile de telina in unt topit.
  • 4 Se adauga toate ciupercile, taiate in sferturi.
  • 5 Se soteaza ciupercile cu legume aproximativ 5 minute, apoi se adauga orezul, se adauga sosul pregatit si apoi, sotati aproximativ 15 - 20 de minute, adaugand in mod constant din sos.

Portii

Se presara peste risotto patrunjel tocat, parmezan ras si se serveste.