Meniu Cautare

Inmuierea orzului reduce timpul de gatire.

Ingrediente

80 g orz
100 g linte verde
2 linguri de ulei
80 g morcovi
50 g radacina de patrunjel
100 g telina
1 catel de usturoi
2 g ciuperci boletus uscate comestibile
2 linguri Vegeta
130 g praz
1 lingura sos Worcestershire
sare
piper
1 lingura patrunjel

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Simplu 4 Persoane 50 min

  • 1 Inmuiati orzul peste noapte sau cu cateva ore inainte de preparare.
  • 2 Rumeniti morcovul ras in ulei, împreună cu radacina de patrunjel, telina si usturoiul.
  • 3 Adaugati orzul, ciupercile inmuiate si Vegeta. Se toarna apa incat sa acopere continutul oalei si se fierbe pentru 20 de minute.
  • 4 Se adauga lintea fiarta, prazul tocat fin si se continua fierberea inca 10 minute.
  • 5 La final se adauga sosul Worcestershire. Se adauga sare si piper, cat este nevoie.

Portii

Se presara cu patrunjel proaspat tocat si se serveste.