Meniu Cautare

Cartofii fierti si amidonul vor fi ingredientele care vor da consistenta gulasului.

Ingrediente

600 g ciuperci (ciuperci champignon, bureti de fag, chanterelle, hribi)
10 g hribi uscati
3 linguri ulei
40 g bacon afumat
1 ceapa
2 morcovi
frunze de telina
patrunjel
piper
sare
foaie de dafin
marghiran
3 catei de usturoi
100 ml smantana
1 lingurita amidon
Otet
200 g cartofi
1 lingura Vegeta

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane 45 min

  • 1 Curatati si maruntiti ciupercile in bucati mari. Se mai taie bacon-ul in bucati, morcovii inele si ceapa cat de marunt se poate.
  • 2 Sotati bacon-ul si ceapa in ulei incins, dupa care adaugati morcovii. Dupa aceasta, se adauga ciupercile si hribii preparati, scursi de apa si taiati marunt. Se soteaza totul, se condimenteaza cu Vegeta si se lasa la fiert adaugand apa calda, daca e nevoie.
  • 3 Cand ciupercile se inmoaie trebuie sa adaugam foaia de dafin, telina, marghiranul, sarea si sa continuam fierberea. La sfarsit, presarati niste piper.
  • 4 Amidonul este pus si el amestecat cu apa, smantana, usturoiul maruntit fin si putin otet. In timpul prepararii unui gulas, fierbeti separat cartofii pentru un piure care trebuie si el adaugat la final.

Portii

Garnitura poate fi un piure de cartofi simplu sau bucati mari de cartofi, fierte si adaugate in gulas.