Meniu Cautare

Limbajul universal al mancarii

Mai mult ca niciodata, bucataria este acum un loc al jocului creativ si al bucuriei, cel care gateste fiind mereu in centrul atentiei. Bucatarul experimenteaza in micul sau laborator culinar de acasa, creeaza si traieste in acest timp diferite senzatii. Bucataria este un loc al inovatiei, al surprizei si al neprevazutului. Mai ales ca in timp ce ne lasam purtati de propria noastra creativitate, ne umplem de pofta de viata.

Distractia incepe mult mai devreme, cand cumparam si pregatim grijulii ingredientele. Alegem, de asemenea, magazinele, restaurantele si alimentele. Ritmul de viata nu trebuie sa ne faca sa uitam placerea noastra pentru mancare. Cream noi retete in fiecare zi, ne simtim slabiti cateodata, facem intotdeauna jocurile imaginatiei, suntem deseori desfranati sau prea minimalisti in alegerea ingredientelor si utilizarea tehnicilor culinare, iar cateodata suntem nationalisti si alteori - cetateni ai lumii intregi.

Si pe masura ce mainile noastre creaza, gura noastra este destinatarul. Acestea au un gen de diplomatie senzoriala, dar sofisticata in acelasi timp, fiind instrumentul de concentrare al atentiei si al evaluarii momentului propice.

Suntem gurmanzi cu totii

Astazi suntem cu totii gurmanzi, foodies, afficionadi, connoisseusi, amanti del cibo si gourmets. Tuturora ne place sa ne infigem degetele in cele mai originale, exotice, luxuriante, dar si cele mai simple preparate. Adoratia pentru mancare este universala.

Totul ne este permis, astfel vrem sa incercam din toate. Ne place sushi, parmezanul italienesc, caviarul rusesc, coniacul sau sampania frantuzeasca, curry-ul indian, hummus-ul sau kebab-ul din nordul Africii, fructele exotice, siropul de artar al canadienilor, condimentele mediteraneene, pizza, cafeaua organica si ciocolata neagra. Nu exista sfarsit pentru calatoriile noastre senzoriale.

Share