Meniu Cautare

Orzul si carnea uscata sunt ingrediente excelente pentru a face supa de orz in Slovenia si, alaturi de orz, un oaspete la fel de sanatos in aceasta masa, este lintea. Lasati suficient timp pentru inmuierea lintei, orzului si a ciupercilor boletus comestibile uscate, si inca aproximativ 40 de minute pentru preparare.

Ingrediente

80 g orz
100 g linte verde
2 linguri de ulei
80 g morcovi
50 g radacina de patrunjel
100 g telina
1 catel de usturoi
2 g ciuperci boletus uscate comestibile
2 linguri Vegeta
130 g praz
1 lingura sos Worcestershire
sare
piper
1 lingura patrunjel

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Simplu 4 Persoane50 min

  • 1 Inmuiati orzul peste noapte sau cu cateva ore inainte de preparare.
  • 2 Rumeniti morcovul ras in ulei, împreună cu radacina de patrunjel, telina si usturoiul.
  • 3 Adaugati orzul, ciupercile inmuiate si Vegeta. Se toarna apa incat sa acopere continutul oalei si se fierbe pentru 20 de minute.
  • 4 Se adauga lintea fiarta, prazul tocat fin si se continua fierberea inca 10 minute.
  • 5 La final se adauga sosul Worcestershire. Se adauga sare si piper, cat este nevoie.

Sfaturi

Inmuierea orzului reduce timpul de gatire.

Portii

Se presara cu patrunjel proaspat tocat si se serveste.

Share