Meniu Cautare

Lasati pulpa de miel sa se raceasca inainte de a o taia. Acest lucru o va face mai usor de taiat si va oferi carnii un aspect mai placut.

Ingrediente

Pulpa de miel (aprox 2.3 kg)
1 ½ lingura Vegeta
100 g bacon
4 catei usturoi
4 linguri ulei de floarea soarelui
1 kg de cartofi noi
400 g mazare noua
200 g morcov
80 g masline negre

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 6 Persoane 150 min

  • 1 Taiati baconul felii si decojiti usturoiul.
  • 2 Taiati pulpa de miel in mai multe locuri cu varful unui cutit, pentru a face gauri mici si adanci.
  • 3 Umpleti gaurile cu bacon si usturoi. Condimentati pulpa de miel cu Vegeta si apoi prajiti-ol in ulei pe toate partile.
  • 4 Puneti pulpa de miel prajita intr-o tigaie, impreuna cu ulei. Se adauga putina apa, se acopera cu folie de aluminiu si se prajeste la cuptor la 200 °C in jur de 2 ore.
  • 5 In timpul prepararii, intoarceti pulpa de miel si turnati apa peste el. Curatati Decojiti cartofii noi si taiati morcovii cubulete.
  • 6 Gatiti mazarea aproape in intregime si apoi scurgeti-o.
  • 7 Aproape de sfarsitul timpului de prajire se adauga legumele gatite alaturi de miel.
  • 8 Adaugati masline, amestecati bine si prajiti totul impreuna aproximativ 20 de minute.
  • 9 Taiati felii carnea de miel si serviti-o cu legume si salata, dupa preferinte.