Lasati pulpa de miel sa se raceasca inainte de a o taia. Acest lucru o va face mai usor de taiat si va oferi carnii un aspect mai placut.
Ingrediente
- Pulpa de miel (aprox 2.3 kg)
- 1 ½ lingura Vegeta
- 100 g bacon
- 4 catei usturoi
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 kg de cartofi noi
- 400 g mazare noua
- 200 g morcov
- 80 g masline negre
Am folosit
Clasic
Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!
Complexitate medie 6 Persoane 150 min
- 1 Taiati baconul felii si decojiti usturoiul.
- 2 Taiati pulpa de miel in mai multe locuri cu varful unui cutit, pentru a face gauri mici si adanci.
- 3 Umpleti gaurile cu bacon si usturoi. Condimentati pulpa de miel cu Vegeta si apoi prajiti-ol in ulei pe toate partile.
- 4 Puneti pulpa de miel prajita intr-o tigaie, impreuna cu ulei. Se adauga putina apa, se acopera cu folie de aluminiu si se prajeste la cuptor la 200 °C in jur de 2 ore.
- 5 In timpul prepararii, intoarceti pulpa de miel si turnati apa peste el. Curatati Decojiti cartofii noi si taiati morcovii cubulete.
- 6 Gatiti mazarea aproape in intregime si apoi scurgeti-o.
- 7 Aproape de sfarsitul timpului de prajire se adauga legumele gatite alaturi de miel.
- 8 Adaugati masline, amestecati bine si prajiti totul impreuna aproximativ 20 de minute.
- 9 Taiati felii carnea de miel si serviti-o cu legume si salata, dupa preferinte.