Meniu Profil Cautare

Chilli cu carne este o reteta originala din Texas. In functie de cat de deschisi sunteti la aromele picante, puteti determina si cantitatea de ardei iute folosita, pe care puteti sa il cultivati chiar si in dumneavoastra balcon.

Ingrediente

800 g carne de vitel fara oase (pulpa)
1 lingura Vegeta
250-300 ml apa
25 g malai
1 lingura sos Wochestershire
1 lingurita praf de chimen
1 lingurita zahar brun
2 lingurite cimbru
frunze de dafin
2 catei usturoi
50 ml de ulei
3 ardei iuti
150 g ceapa
1/2 lingurita piper cayenne

Am folosit

Clasic

Clasic

Pregatire Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de imaginatie!

Complexitate medie 4 Persoane60 min

  • 1 Se taie carnea cubulete si se prajeste putin in ulei.
  • 2 Adaugati ceapa tocata marunt, 2 ardei curatati de seminte si taiati inele, frunze de dafin, usturoi presat, cimbru, chimen si Vegeta. Se amesteca totul bine si se lasa pe foc cu putina apa.
  • 3 Cand carnea este aproape moale se adauga zahar, sos de Wochestershire si piper cayenne. Se amesteca malaiul cu ardeiul tocat si curatat de seminte si se presara peste carne.
  • 4 Se amesteca totul bine si se toarna apa peste el. Se lasa pe foc inca 10 minute.

Sfaturi

Doza de ardei iute da gustul acestui fel de mancare. Aceast fel poate fi servit si cu mamaliguta prajita.

Portii

Aceasta masa picanta si gustoasa se serveste cu paine din faina de porumb.

Share